If you ever visit one of these cities, you simply have to try these dishes. Put your prejudice aside and discover new flavours. I mean, there is no better way to get to know a new culture than to try some local food, right?

Als je ooit in een van deze steden komt, dan moet je gewoon deze gerechten bestellen. Zet je vooroordelen even opzij en ontdek de nieuwe, typische smaken van de streek. Er bestaat geen betere manier om een andere cultuur te leren kennen dan door het lokale eten te proeven. Smakelijk!

Salzburg – Germknödel

Nedelo__germknoedel_d90bdcd_hires.jpeg4

This dough speciality is a typical desert in Austria and Bavaria. The ‘Knödel’ is made out of bread dough and stuffed with plum mousse. After it’s been cooked, they pour melted butter over it and sprinkle some poppy seed and sugar powder on it. I know it sounds kind of gross, but I can assure you it’s delicious.

Germknödel is een deegspecialiteit uit Oostenrijk en Beieren. De knödel is gemaakt van brooddeeg en gevuld met pruimenmoes. Het dessert wordt overgoten met gesmolten boter en een mix van maanzaad en poedersuiker. Het klinkt misschien niet al te lekker, maar uit eigen ervaring weet ik dat het fantastisch smaakt.

Sachertorte – Vienna

1200px-Sachertorte_DSC03027

This famous cake was created in Vienna. The chocolate cake is stuffed with apricots and covered with chocolate icing. Fun fact: the original recipe is unknown to the world. Bakery Sacher is the only one with the recipe. They are located in Vienna of course and make about 800 cakes a day.

Deze beroemde taart uit Wenen moet je ooit geproefd hebben. De chocoladecake wordt gevuld met abrikozen en alsof het nog niet genoeg is, wordt het ook nog eens bedekt met een dikke laag chocoladeglazuur. Het leuke is dat niemand het originele recept heeft, buiten de bakkerij Sacher die dan ook 800 taarten per dag bakt.

Kürtóskalács – Budapest

You can find this traditional pastry everywhere on the streets of Budapest or almost anywhere else in Hungary. The sweet, seasoned dough is wrapped around a wooden stick and baked above a wood fire. Afterwards, you can sprinkle it with walnut, coconut, sugar, cocoa,…whatever you prefer.

kurtoskalacs1_debrecen

Dit traditioneel gebak kan je overal in de straten van Boedapest verkrijgen. Het zoete, gekruide deeg wordt dun rond een stok gedraaid, die dan boven een houtvuur wordt gebakken. Nadien kan je het besprenkelen met kokosnoot, suiker, walnoot, cacao,…wat je maar wilt. In een vorige post kan je nog meer lekkers uit Hongarije vinden. https://wanderlusttravelwebsite.wordpress.com/2016/12/15/hungarian-food-special/

Bouillabaisse – Marseille

index

This fish-course is typical for Marseille. Six different fish get cooked is fish soup (water that’s been used to cook fish before) en are served with some garlic bread and croûtons. You have to try this if you’re somewhere in the south of France. Even if you don’t love fish, it’s worth a try.

Dit visgerecht is typisch voor de stad Marseille. Zes verschillende vissoorten (naar keuze) worden is een vissoep gekookt (water dat al eerder voor het koken van andere vis werd gebruikt) en geserveerd samen met stokbrood en croûtons. Vaak word het stokbrood ingewreven met knoflook en rouille.

Smakelijk. Bon appetit. Mahlzeit. Jó étvágyat. Dig in.

 

 

 

Advertisements